www.dumell.net / tidningsartiklar / Hufvudstadsbladet / På nätet: Elvis
Publicerad i Hufvudstadsbladet 25.08.1997
På nätet: Elvis


"Elvis har lämnat huset och anlänt på nätet", sa någon och det är mycket rikigt.
Ja, jag vet att det var en vecka sedan 20-års dagen för Elvis betvivlade död, men om du fortfarande var intresserad av honom 20 år efter att han dog så borde du väl vara det nu en vecka senare också.

Elvis Presley’s Graceland www.elvis-presley.com
Detta är företaget som registrerat "Elvis", "Elvis Presley" och "Graceland" som varumärken och vars webbsidor hade uppemot en kvarts miljon besök per dygn senaste vecka. Visst är allt mycket stiligt och professionellt, men på något vis ändå lite tråkigt.
Glöm inte att besöka "Shopping Mall" där du kan köpa "det finaste urvalet authoriserade Elvis varor". Veckans specialitet är ett "Barbie loves Elvis" dock-paket för sisådär 500 mark.

Elvis Presley Database users.aol.com/petedixon/elvis
Detta är ett register som innehåller varje film, varje skiva, varje tv-framträdande, varje videoupptagning, varje konser och varje Grammy nominering som Elvis någonsin var med om. Dessutom finns här texterna till över 700 av hans sånger. Huruvida registrer verkligen är så här komplett vet jag inte men upphovsmannen påstår det i alla fall och visst ser det gediget ut.

Vote for Elvis! www.elvis97.com
"Varför nöja dig med en premiärminister när du kan välja en Kung?". Elvis 97 är Elvis officiella kampanjsidor inför valet i Kanada. I och för sig är Elvis död, men så hölls valet också i början av juni så det spelar inte så stor roll. Min favorit bland de tio grundteserna i det politiska programmet är att Kanadas nationalsång skall bibehållas i ursprunglig form sånär som på ett "thank you" i slutet.

Elvis: the postmortem scrapbook www.westword.com/extra/elvis
När Carol Downey fick höra att Elvis dött började hon samla tidningsurklipp om Kungen och det har hon fortsatt med i 20 år. Idag presenteras ett tiotal utvalda urklipp här och ger en intressant och personlig inblick i hur en Elvis fantast ser sin idol.

The Flying Elvi www.flyingelvi.com
Om du såg filmen "Honeymoon in Las Vegas" vet du vad det här handlar om. Tio falskärmshoppare utklädda till Elvis med speciella dräkter fyllda med små lampor livar upp livar upp fester och tillställningar runtom på den Nordamerikanska kontinenten. Om du tänkt gifta dig i Las Vegas har de dessutom ett specialerbjudande: för ett lågt pris kan du hyra in en av Elvis kopiorna att delta vid cermonin och om du verkligen vill imponera på dina vänner (?) kan du bjuda in alla tio. De påstår sig vara fenomenala brölloppsvittnen.

National Association of Amateur Elvis Impersonators members.aol.com/nudeelvis
Vad vore världen utan en organisation för amatör-elvis-efterapare. Här kan du se bilder på månadens Elvis-kopia eller lära dig mer om organisationens medlemmar. Mest uppmärksamhet har sidorna ändå fått tack vare "Nude Elvis (=nakna Elvis) vykorten". Naturligtivs är mannen på bilderna inte naken, han är ju amerikan, utan iförd badbyxor. Här finns också en bisarr samling målningar av fiktiva Elvisfigurer som "jag såg Elvis sälja tavlor ur en minibuss" och "Elvis i rymden".

Elvis Sightings www.elvissightings.com
Här kan du rapportera dina senaste Elvis-skymtningar eller läsa meddelanden från andra Internetanvändare som sett Elvis. Ungefär hälften av meddelandena är från personer som verkligen tror sig ha sett honom, andra hälften från personer som försöker hitta på den mest bisarra historien om var, hur och när de såg honom. Gemensamt för alla meddelanden är i alla fall att han blivit ännu fetare.Carl-Magnus Dumell

Observera att den här texten är rätt gammal - det betyder dock inte automatiskt att den är föråldrad.

I många fall är texterna här relevanta och hjälpfulla också idag och de ger alltid en intressant tillbakablick över ämnet.