www.dumell.net / tidningsartiklar / Hufvudstadsbladet / På nätet: slalom<
Publicerad i Hufvudstadsbladet 27.10.1996
På nätet: slalom<


"Jag bröt tre ben förra säsongen. Jag bröt en arm, ett nyckelben och ett revben och jag väntar ivrigt på att skidorterna skall öppna igen." Så löd kommentaren från en av www.skiweb.com:s besökare. Här följer nu en lista över slalomlänkar för er som tycker att ovanstående citat verkar helt vettigt.

Finski Www.webtravel.fi/finski
Startpunkten för de som vill stanna inom landets gränser. Här finns information om skidcenter runtom i landet, en händelsekalender (som inte ännu kommit igång för säsongen), länkar till företag som tillverkar skidutrustning och länkar till allmänna skidrelaterade hemsidor. Skidcentrena är överskådligt uppdelade enligt placering i södra, mellersta och norra Finland.

SnoWeb Www.snoweb.se
För de som nätt och jämt kommer sig utanför landets gränser, dvs till Sverige, är SnoWeb startpunkten. Här finns info om bland annat fjällanläggningar, väder och resebyråer. Informationen om de olika fjällanläggningarna kommer man enkel åt genom att klicka på en karta.
Här finns också SnowWeb Magazine som består av enstaka slalomartiklar. Materialet är dels på svenska och dels på engelska.

Ski Norway www.telepost.no/sportweb/masuk.htm
En direkt ful och råddig hemsida, men här finns i alla fall länkar till en rad norska skidcenter och till en regelbundet uppdaterad bild av hur det ser ut i Hemsedal just nu (inte speciellt mycket snö ännu ser det ut som). Väderprognoser av intresse kommer man också åt via den här sidan. Informationen är på engelska men finns också på norska om man så önskar.

SkiIn skiin.com
Europacentrerad hemsida över 100 skidcenter. Snöraporteringen inleds först i december men här finns bra info om skidcenter i Österrike, Frankrike, Italien och Schweiz. En verkligt stilig och informativ statpunkt för de som riktat in sig på Mellaneuropa. Informationen finns, utöver på engelska, också på tyska och franska.

GoSki www.goski.com
Om vi vill se skidande i ett mer internationellt perspektiv kan amerikanska GoSki hjälpa oss. Här finns skidinformation från 1 500 skidanläggningar i 25 länder, och allt i en stilig förpackning. Här finns också nyheter från branschen, recensioner av utrustning, tips från experter och många artiklar av allahanda slag.

Resort Sports Network www.rsn.com
Dagligen uppdaterade bilder och kommentarer från skidcenter runtom i världen, dock främst från USA. Kommentarerna kan vara i stil med "den där danska gruppen har nu lämnat stan så nu finns det igen mer utrymme i backarna". Här hittar man också dagens snörapport från praktiskt taget alla amerikanska skidcenter.Carl-Magnus Dumell

Observera att den här texten är rätt gammal - det betyder dock inte automatiskt att den är föråldrad.

I många fall är texterna här relevanta och hjälpfulla också idag och de ger alltid en intressant tillbakablick över ämnet.